100 éves az Árpád Fürdő

A Békéscsabai Fürdő Rt. 1922-ben alakult meg, Fábry Károly javaslatára. A részvénytársaság az Árpád liget melletti 7200 m2-es területen strandfürdőt építtetett. A 25 méter széles és 60 méter hosszú vasbeton úszómedence mellett játszóteret, parkot és vendéglőt is létesítettek, valamint a strandfürdő mellé gőzfürdőt is építettek.

A fürdő átadására éppen a mai napon 100 esztendeje, 1922. augusztus 1-jén került sor.

 

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, az üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt., valamint a Békéscsabai Előre Úszó Klub és a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub egész napos rendezvénnyel ünnepli a centenáriumot 2022. augusztus 27-én, szombaton.

 

A Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub centenáriumi utánpótlás vízilabda tornát szervez, míg a Békéscsabai Előre Úszó Klub 100 km leúszásával csatlakozik sportolók és szabadidősportolók bevonásával.

 

A Vagyonkezelő Zrt. a születésnapi rendezvényt alapvetően családi napnak szánja, ahol minden korosztály számára nyújtani kívánnak programelemeket három tematika köré fűzve:

  • az első a zenei és egyéb szórakoztató fellépők produkciói,
  • a második az élménymedencében megrendezendő különböző versenyek, szórakoztató produkciók,
  • a harmadik elem a gyermekek számára állandó programot jelentő játszóházak, légvárak.

A centenáriumi program részeként Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a fürdőt üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. közös emléktáblát helyez el a fürdőépület homlokzatán.

 

A rendezvényre külön belépődíj nem kerül megállapításra, az aktuális jegyárakkal lehet részt venni a rendezvényen.

 

A részletes információkról a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást!