PARKOLÁSI PÓTDÍJ ÜGYINTÉZÉS

Ha parkolási pótdíjat kapott kérjük, hogy ezen az űrlapon keresztül töltse fel a kért adatokat, amennyiben észrevételt szeretne tenni!

Legfontosabb információk:

  • A jogszabályok értelmében a pótdíj indoklás nélküli eltörlése akkor lehetséges, ha a parkolási pótdíj kihelyezését követően 5 perc időtartamon belül érvényes jegy vagy mobilparkolási jogosultság megvásárlását tudja igazolni
  • Ha a parkolási pótdíj kihelyezését követően 10 perc időtartamon belül érvényes jegyet vagy mobilparkolást vásárolt, a késedelem rövid indoklása szükséges!
  • Mobilparkolás használatának késedelmét minden esetben alá kell támasztani!
  • Igazolás céljából töltse fel a megvásárolt parkolójegyről készített fotót, vagy ha mobilparkolással vette meg a jegyet, a mobiltelefon képernyőjéről készült felvételt, amelyen látszik a Nemzeti mobilfizetési Rendszer visszaigazoló válasz SMS-e!

Fontos: ebben az esetben nem elegendő az Ön által elküldött SMS, mivel a parkolás csak akkor tekinthető érvényesnek, amennyiben azt visszaigazolta a szolgáltató. Ha nem kapott visszaigazolást, vagy a kapott vissazigazolás nem a parkolás elindítását igazolta vissza, hanem pl. egy hibaüzenet érkezett, és ezt Ön figyelmen kívül hagyta, abban az esetben a pótdíj csak méltányossági alapon törölhető, amennyiben más körülmény ezt lehetővé teszi.

  • 5-10 perc közötti jegyvásárlás esetén kizárólag méltányossági alapon kérheti a pótdíj eltörlését a megfelelő indoklással. 10 percet meghaladó időtartam esetén a kérelem pozitív elbírálása nem lehetséges!

A pótdíj banki átutalással is rendezhető: OTP 11733003-27320033 Az átutalás közlemény rovatában feltétlenül tüntesse fel az autó rendszámát, és a parkolási pótdíj sorszámát!

A kapott csekkek elektronikus csekkbefizető alkalmazással (pl:  i-CSEKK mobiltelefon alkalmazás) történő befizetése esetén a “MEGBÍZÓAZONOSÍTÓ” rovatában feltétlenül tüntesse fel az autó rendszámát, és a parkolási pótdíj sorszámát!

Fentiek hiánya esetén a befizetések nem kerülnek könyvelésre, hanem azonosíthatatlan befizetésként lesznek nyilvántartva!

 

Város / Község / Falu

Utca, házszám/ Lépcsőház / épület /, Ajtó

A telefonszámot csak akkor írja be, ha úgy gondolja, hogy az megkönnyítheti az ügyintézést egyes részletek gyors tisztázása érdekében!

Írja be a gépkocsira kihelyezett pótdíj csomagban található "FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS" nevű nyomtatvány sorszámát (7 jegyű szám), melyet a szalag középső részén az autója rendszáma felett találhat meg.

FELTÖLTÉS A kérelme alátámasztásához itt tölthet fel legfeljebb 3 db dokumentumot, képet. Használható fájlformátumok: png, jpg, jpeg, gif, pdf, doc, docx, xls, xlsx.

1. oldal: a mozgáskorlátozott parkolási engedély utólagos bemutatásakor kérjük csatolja a parkolási igazolvány mindkét oldalának másolatát!