PARKOLÁSI PÓTDÍJ ÜGYINTÉZÉS

1: Parkolási pótdíj online befizetése bankkártyával

Az alábbi lehetőségek kiválasztásával egyszerűen és gyorsan befizetheti pótdíját bankkártyával. A befizetések könyvelése pár napon belól megtörténik. A befizetésről email értesítést és számlát küldünk, ezért kérjük, hogy a megfelelő oldalon pontosan adja meg e-mail címét!

4160 Ft

Parkolási pótdj befizetése (Normál övezet, 4.160 Ft)

4680 Ft

Parkolási pótdj befizetése (Normál övezet, 4.160 Ft)

13120 Ft

Emelt összegű parkolási pótdj befizetése (Normál övezet, 13.120 Ft)

14760 Ft

Emelt összegű parkolási pótdj befizetése (Kiemelt övezet, 14.760 Ft)

5200 Ft

Parkolási pótdj befizetése (Normál övezet, 5.200 Ft)

5850 Ft

Parkolási pótdj befizetése (Kiemelt övezet, 5.850 Ft)

16000 Ft

Emelt összegű parkolási pótdj befizetése (Normál övezet, 13.120 Ft)

18000 Ft

Emelt összegű parkolási pótdj befizetése (Kiemelt övezet, 18.000 Ft)

2: Parkolási pótdíj észrevétel benyújtása (legkésőbb 15 napon belül esedékes)

Amennyiben észrevételt szeretne benyújtani, kérjük ne fizesse be a pótdíjat. A már befizetett pótdíj visszafizetésére nincs lehetőség!

Az alábbi űrlapon jelezheti, ha a parkolási pótdíj kihelyezésével nem ért egyet. A pótdíj felülvizsgálata abban az esetben lehetséges, amennyiben annak kihelyezését követően 5 percen belül Ön igazolhatóan megfizette a várakozási díjat parkolószelvény megvásárlásával vagy mobilfizetés sikeres indításával.

Ezen felül bizonyos esetekben az automata meghibásodása is okot adhat a felülvizsgálatra, azonban ez csak akkor lehetséges, ha a meghibásodás bejelentését megtette az ingyenesen hívható 06-80-62-88-88 telefonszámon.

Kérjük vegye figyelembe, hogy az automata meghibásodása önmagában nem mentesíti a várakozási díj megfizetése alól, mivel azt mobilparkolási szolgáltatással is ki lehet egyenlíteni hosszú idő óta.

Ugyaníígy, amennyiben a mobilparkolás műszaki hiba miatt nem elérhető, Önnek kötelesége más módon – parkolószelvény automatában történő megvásárlásával – megfizetnie a várakozási díjat!

Ha parkolási pótdíjat kapott kérjük, hogy ezen az űrlapon keresztül töltse fel a kért adatokat, amennyiben észrevételt szeretne tenni!

Legfontosabb információk:

  • A jogszabályok értelmében a pótdíj indoklás nélküli eltörlése akkor lehetséges, ha a parkolási pótdíj kihelyezését követően 5 perc időtartamon belül érvényes jegy vagy mobilparkolási jogosultság megvásárlását tudja igazolni
  • Ha a parkolási pótdíj kihelyezését követően 10 perc időtartamon belül érvényes jegyet vagy mobilparkolást vásárolt, a késedelem rövid indoklása szükséges!
  • Mobilparkolás használatának késedelmét minden esetben alá kell támasztani!
  • Igazolás céljából töltse fel a megvásárolt parkolójegyről készített fotót, vagy ha mobilparkolással vette meg a jegyet, a mobiltelefon képernyőjéről készült felvételt, amelyen látszik a Nemzeti mobilfizetési Rendszer visszaigazoló válasz SMS-e!

Fontos: ebben az esetben nem elegendő az Ön által elküldött SMS, mivel a parkolás csak akkor tekinthető érvényesnek, amennyiben azt visszaigazolta a szolgáltató. Ha nem kapott visszaigazolást, vagy a kapott vissazigazolás nem a parkolás elindítását igazolta vissza, hanem pl. egy hibaüzenet érkezett, és ezt Ön figyelmen kívül hagyta, abban az esetben a pótdíj csak méltányossági alapon törölhető, amennyiben más körülmény ezt lehetővé teszi.

  • 5-10 perc közötti jegyvásárlás esetén kizárólag méltányossági alapon kérheti a pótdíj eltörlését a megfelelő indoklással. 10 percet meghaladó időtartam esetén a kérelem pozitív elbírálása nem lehetséges!

A pótdíj banki átutalással is rendezhető: OTP 11733003-27320033 Az átutalás közlemény rovatában feltétlenül tüntesse fel az autó rendszámát, és a parkolási pótdíj sorszámát!

A kapott csekkek elektronikus csekkbefizető alkalmazással (pl:  i-CSEKK mobiltelefon alkalmazás) történő befizetése esetén a “MEGBÍZÓAZONOSÍTÓ” rovatában feltétlenül tüntesse fel az autó rendszámát, és a parkolási pótdíj sorszámát!

Fentiek hiánya esetén a befizetések nem kerülnek könyvelésre, hanem azonosíthatatlan befizetésként lesznek nyilvántartva!

 

Város / Község / Falu

Utca, házszám/ Lépcsőház / épület /, Ajtó

A telefonszámot csak akkor írja be, ha úgy gondolja, hogy az megkönnyítheti az ügyintézést egyes részletek gyors tisztázása érdekében!

Írja be a gépkocsira kihelyezett pótdíj csomagban található "FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS" nevű nyomtatvány sorszámát (7 jegyű szám), melyet a szalag középső részén az autója rendszáma felett találhat meg.

Az óra és a perc fontos adat. Kiválaszthatja a mezőre kattintva a legördűlő listából, ami percenkánt ad erre lehetőséget de beírhatja közvetlenül is. Ebben az esetben a formátum kötelező: "ÓÓ:PP" Például: 08:01 vagy péládul: 12:01 vagy például :17:30

Az indoklás legyen rövid: Pl: "Pénzváltás miatt később vettem jegyet". Felhívjuk figyelmét, hogy a kérelmében foglaltak ellenőrzésére igénybe vehetünk a helyszínen készült képfelvételeket és más bizonyítási eszközöket. Továbbá kérhetünk Öntől további adatokat, amelyek megtagadása vagy átadásának akadályozása esetén kérelmét elutasítjuk.

FELTÖLTÉS A kérelme alátámasztásához itt tölthet fel legfeljebb 3 db dokumentumot, képet. Használható fájlformátumok: png, jpg, jpeg, gif, pdf, doc, docx, xls, xlsx.

1. oldal: a mozgáskorlátozott parkolási engedély utólagos bemutatásakor kérjük csatolja a parkolási igazolvány mindkét oldalának másolatát!