PARKOLÁSI PÓTDÍJ ÜGYINTÉZÉS

2: Parkolási pótdíj észrevétel benyújtása (legkésőbb 15 napon belül esedékes)

Amennyiben észrevételt szeretne benyújtani, kérjük ne fizesse be a pótdíjat. A már befizetett pótdíj visszafizetésére nincs lehetőség!

 • Az alábbi űrlapon jelezheti, ha a parkolási pótdíj kihelyezésével nem ért egyet. A pótdíj felülvizsgálata abban az esetben lehetséges, amennyiben annak kihelyezését követően 5 percen belül Ön igazolhatóan megfizette a várakozási díjat parkolószelvény megvásárlásával vagy mobilfizetés sikeres indításával.
 • Ezen felül bizonyos esetekben az automata meghibásodása is okot adhat a felülvizsgálatra, azonban ez csak akkor lehetséges, ha a meghibásodás bejelentését megtette az ingyenesen hívható 06-80-62-88-88 telefonszámon.
 • Kérjük vegye figyelembe, hogy az automata meghibásodása önmagában nem mentesíti a várakozási díj megfizetése alól, mivel azt mobilparkolási szolgáltatással is ki lehet egyenlíteni hosszú idő óta.
 • Ugyanígy, amennyiben a mobilparkolás műszaki hiba miatt nem elérhető, Önnek kötelesége más módon – parkolószelvény automatában történő megvásárlásával – megfizetnie a várakozási díjat!
 • A mobilparkolás használatának késedelmét minden esetben alá kell támasztani!
 • Igazolás céljából töltse fel a megvásárolt parkolójegyről készített fotót, vagy ha mobilparkolással vette meg a jegyet, jelezze az alábbi  űrlapon az erre szolgáló mezőben.
  Fontos: ebben az esetben nem elegendő az Ön által elküldött SMS, mivel a parkolás csak akkor tekinthető érvényesnek, amennyiben azt visszaigazolta a szolgáltató. Ha nem kapott visszaigazolást, vagy a kapott visszaigazolás nem a parkolás elindítását igazolta vissza, hanem pl. egy hibaüzenet érkezett, és ezt Ön figyelmen kívül hagyta, abban az esetben a pótdíj csak méltányossági alapon törölhető, amennyiben más körülmény ezt lehetővé teszi.
 • 5-10 perc közötti jegyvásárlás esetén kizárólag méltányossági alapon kérheti a pótdíj eltörlését a megfelelő indoklással. 10 percet meghaladó időtartam esetén a kérelem pozitív elbírálása nem lehetséges!

A pótdíj banki átutalással is rendezhető: OTP 11733003-27320033 Az átutalás közlemény rovatában feltétlenül tüntesse fel az autó rendszámát, és a parkolási pótdíj sorszámát!

A kapott csekkek elektronikus csekkbefizető alkalmazással (pl:  i-CSEKK mobiltelefon alkalmazás) történő befizetése esetén a “MEGBÍZÓAZONOSÍTÓ” rovatában feltétlenül tüntesse fel az autó rendszámát, és a parkolási pótdíj sorszámát!

Fentiek hiánya esetén a befizetések nem kerülnek könyvelésre, hanem azonosíthatatlan befizetésként lesznek nyilvántartva!

PARKOLÁSI PÓTDÍJ ÉSZREVÉTEL BENYÚJTÁSA

A piros csomagban található "FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS PARKOLÁSI PÓTDÍJ MEGFIZETÉSÉRE" című nyomtatványon szereplő adatokat kérjük megadni ebben a szakaszban:

Kérjük, ellenőrizze, hogy a piros csomagban található "FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS PARKOLÁSI PÓTDÍJ MEGFIZETÉSÉRE" című nyomtatványon valóban az Ön autójának a rendszáma van feltüntetve! Bizonyos esetekben megpróbálhatják más személyek a pótdíjat idegen autóra áthelyezve mentesülni a fizetési kötelezettség alól!

Írja be a gépkocsira kihelyezett pótdíj csomagban található "FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS" nevű nyomtatvány sorszámát (7 jegyű szám), melyet a szalag középső részén az autója rendszáma felett találhat meg.

A csomagban található "FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS PARKOLÁSI PÓTDÍJ MEGFIZETÉSÉRE" nyomtatványon található adat, azaz a "PARKOLÁS IDŐPONTJA": ÉV, HÓNAP, NAP.

Az óra és a perc fontos adat. Kiválaszthatja a mezőre kattintva a legördűlő listából, ami percenkánt ad erre lehetőséget de beírhatja közvetlenül is. Ebben az esetben a formátum kötelező: "ÓÓ:PP" Például: 08:01 vagy péládul: 12:01 vagy például :17:30

Az indoklás legyen rövid: Pl: "Pénzváltás miatt később vettem jegyet". Felhívjuk figyelmét, hogy a kérelmében foglaltak ellenőrzésére igénybe vehetünk a helyszínen készült képfelvételeket és más bizonyítási eszközöket. Továbbá kérhetünk Öntől további adatokat, amelyek megtagadása vagy átadásának akadályozása esetén kérelmét elutasítjuk.

Dokumentumok feltöltése:

AMIT NEM KÉRÜNK:

 • Fizetési felszólítás vagy a csekk, amit a csomagban találhat
 • Egyéb, nem az esethez köthető dokumentum, pl személyi igazolvány vagy forgalmi engedély
A kérelme alátámasztásához itt tölthet fel legfeljebb 3 db dokumentumot, képet. Használható fájlformátumok: png, jpg, jpeg, gif, bmp, pdf, doc, docx, xls, xlsx

A mozgáskorlátozott parkolási engedély utólagos bemutatásakor kérjük csatolja a parkolási igazolvány mindkét oldalának másolatát!